Štvanec IRA

22. ledna 2010 v 7:44 | Anna |  Recenze
Toto je skutečný příběh člověka, který riskoval vlastní život, aby zachránil nevinné.

Děj se odehrává v Belfastu v letech 1987-1991. Dvaadvacetiletý Martin McGartland (Jim Sturgess) je zajat britskou tajnou službou a dostává nabídku od agenta Ferguse (Ben Kingsley), aby pronikl do IRA a stal se mu informátorem. Martin nabídku přijme a díky jeho práci se daří zachránit životy lidí, které si IRA vybrala za oběti. Sám přitom denně riskuje, že bude prozrazen a nemilosrdně popraven.

Tento článek odkazuje na mou recenzi publikovanou Webmagazínem Rozhledna. Chcete-li si přečíst její pokračování, klikněte sem.
 


Komentáře

1 Květinka Mimi* Květinka Mimi* | Web | 22. ledna 2010 v 7:59

NA BLOGU MÁM TAKOVOU mini soutěž, posíím zůčastni se :),pá

2 Jarka Jarka | Web | 22. ledna 2010 v 11:46

Tyto filmy má moc rád můj muž. Četla jsem i tvou recenzi a i když jsi našla na filmu určité nedostatky, myslím, že to bude ztrhující podívaná, zvlášť, jak píšeš, ta poslední půl hodina.

3 vik vik | Web | 22. ledna 2010 v 11:51

Asi by to stálo za podívání. Jen nevím, proč hned na začátku prozradili, že hlavní postava zahyne. :-(

4 Sense Sense | Web | 22. ledna 2010 v 12:03

Dobrá recenze! Ale nevím, jestli bych se na film chtěla podívat :o)

5 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 22. ledna 2010 v 19:03

[3]:To by mě také zajímalo,proč odkryjí hned zpočátku skon hlavního hrdiny.Jinak asi knížka bude poutavější.

6 Iva Iva | Web | 22. ledna 2010 v 21:23

Tvoje recenze je zajímavá, ale tenhle film by pro mě asi nebyl, nemám ráda až takhle moc napínavou podívanou, zvlášť když vím, že je to skutečný příběh a hned na začátku se dozvím, že hrdina zahyne.

7 Jarka Jarka | Web | 23. ledna 2010 v 20:53

Ahoj Aničko, přeji ti pěkný mrazivý sobotní večer!

8 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 25. ledna 2010 v 14:24

Ahoj Aničko,  tak tohle by nebyl film, který bych musela vidět. Ale pro toho, kdo má rád akční a napínavé, to může být pěkný zážitek. Já už dávám přednost buď komediím, nebo romantice.

9 Romi Romi | Web | 26. ledna 2010 v 15:42

Teď se sice obklopuji jen veselejšími filmy ale dříve jsem ráda skoukla ia takový žánr kde je napětí, někdy i nedobrý konec. Aničko přeji ti hezký zbytek dne!

10 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 28. ledna 2010 v 19:34

Aničko přišla jsem na skok,zravím a přeji zbytek týdne v teploučku a pohodě.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama